Testa vår hinderbana i Råda

I ett samarbete mellan Lidköpings VSK och Lidköpings kommun byggde vi 2022 en utomhus-hinderbana i Lidköping. Platsen blev på idrottsområdet i Råda där den smälter in bra med löpning, cykling och skidåkning

All träning sker på egen risk, se beskrivningar av hindren och filmer på hur man lämpligast tar sig igenom dem. Närmsta hjärtstartare finns på Rådåsgården, se mer info på Hjärtstartarregistret

Monkeybar
Traverse Wall
Hitta hit

Enklast är att parkera vid Råda konstsnöspår. Därifrån är det bara 200 meter till hinderbanan.


58.50351413128075, 13.091168537769885
Hitta med Google

Fakta
  • Längd: ca 600 m
  • Antal stationer: 12
  • Byggnadsår: 2022

 Monkeybar

Banan startar med en klassisk Monkeybar. Här gäller det att ta sig över till andra sidan med hjälp av händerna. Beroende på armlängd kan man antingen ta varenda stång eller hoppa över några

 Irish Table

Nästa hinder är Irish Table och här gäller det att på valfritt sätt ta sig över. Ta sats och hoppa upp eller dra dig upp och få upp benen. Här kan du även välja vilken av höjderna du vill köra. Hindret består av två likadana ställningar och man tar sig helt enkelt över båda i följd

 Traverse Wall, climbing

Efter en liten sväng bort mot skidspåren vänder du tillbaka och möts av traverse wall. Här använder du klättergreppen för att ta dig till andra sidan. Använd fotpinnarna eller utmana dig själv och ta dig över med enbart händer.

 Weaver & A Frame

Snart kommer du till ett multihinder där du antingen kan ta dig igenom "Weaver" style genom att helt enkelt väva dig igenom hindret. Över första stocken - under andra osv. Känns det för utmanade kan du istället köra "A frame" och ta dig över samtliga stockar istället.

 Crawl

Om du inte viker av för "Soffrundan" så kommer du till kryphindret. Ner på alla fyra och ta dig under repen. Se upp för stockarna så att du inte slår i huvudet!

 Balance

Balanshindret kräver ingen lång förklaring. Här ska du balansera över till andra sidan. I tävlingar finns det oftast en markering på sista delen av hindret som du måste nudda innan du kan anse att du klarat den, så försök ta dig hela vägen till slutet med fötterna innan du hoppar av.

 Plank Over & Under

Efter balansen är det dags att ta sig över eller under de två väggarna. Ska du ta dig över så kommer du enklast med lite fart och sätter foten en bit upp på väggen (du ser var de flesta har satt sin fot...). Känns detta för våghalsigt så duckar du istället och tar dig under väggarna.

 Over & Under

Efter en högersväng kommer du sedan till ytterligare ett hinder som du ska ta dig över och under, den här gången varannan gång. Över första, under andra, över tredje och under fjärde. Det blir enklast om du håller dig tätt emot brädan när du tar dig över.

 Plank Over

Räcker det inte med att ta sig över saker nu tänker du? Nej det tycker inte vi. Här kommer två väggar till, inte lika höga som de första, utan snarare i samma höjd som hindret innan. Även här blir det enklast om du håller dig tätt intill plankan när du tar dig över. Repetera på andra väggen innan du springer vidare och tar dig höger upp i backen.

 Dip walk

Efter en kort men ganska brant backe så tar du en avstickare och kör dip walk. Det finns tre stycken banor där det är svårare ju bredare banan är, börja med den smala och utmana dig sedan med att bredda. Här finns två olika tekniker, antingen tar du en arm i taget, eller så hoppar du fram med båda armarna samtidigt.

 Balance

Ytterligare ett balanshinder i samma stuk som det som avverkades tidigare. Ta dig över utan att ramla och sätt foten och nöj dig inte förrän du kan ta dig hela vägen till sista delen av hindret med foten.

 Big Ladder

I hinderbanelopp är det vanligt att man avslutar med en stor vägg, men här avslutar vi istället med en stor stege. Välj själv hur högt du tar dig i stegen. Tar du dig hela vägen upp så är det snabbaste sättet ner att hoppa, men det går precis lika bra att vända och ta sig ner på andra sidan. Spurta upp sista biten och pusta ut en stund i "soffan" annan det kanske blir aktuellt med ytterligare ett varv?